Mărul este fructul cel mai răspândit de pe Glob şi este cunoscut încă din Antichitate ca fiind fructul-remediu. Mărul este un aliment care are proprietăţi terapeutice recunoscute din timpuri străvechi.

Suc de mere pentru SĂNĂTATE:

Mărul este o importantă sursă de vitamine A, B1, B2 si C.

  1. Combate stările de anxietate, agitaţie şi delirul. Concluzia le aparţine cercetătorilor de la Universitatea din Massachusetts, care au observat acest lucru după ce 20 de bolnavi au consumat zilnic timp de 1 lună 120 ml suc natural de mere. Explicaţia oamenilor de ştiinţă este pusă pe seama că aceste fructe scad producţia de amiloid, fragment de protein care afectează creierul.
  2. Risc redus de boli la inimă. Sucul natural de mere împiedică acumularea de colesterol la nivelul vaselor de sânge şi arterelor, eliminând astfel una din cauzele majore ale bolilor de inimă.
  3. Curăţă organismul şi îmbunătăţeşte digestia. Sucul natural de mere ajută la curăţarea ficatului şi rinichilor de toxine dăunătoare, iar consumându- l, vei avea un organism curăţat şi mai bine protejat de bolile de rinichi şi ficat.
  4. Ajută la detoxifierea organismului. Sucul natural de mere curăţă şi neutralizează toxinele din organism.

Sanatate cu suc de mere

Cură pentru detoxifiere:

Pentru aceasta, se face o cură, timp de 3 zile: la ora 8:00 un pahar de suc natural de mere (240 ml) şi alte 2 pahare la orele 10,16,18 si 20. Această cură se face 2 zile la rând. A treia zi, la ora 8:00, se beau 2 pahare, iar după o jumătate de oră se bea 120 ml de ulei de măsline şi apoi încă un pahar ( 240 ml) cu suc natural de mere, diluat.

Această cură dă rezultate după o oră sau două. Această cură combate procesul de putrefacţie intestinală, favorizând eliminarea germenilor patogeni, cât şi toxinele acestora. Prin conţinutul bogat în vitamine şi acizi naturali, merele exercită un efect antidiareic, antiputrid, antifermetativ, facilitând dezvoltarea florei intestinale normale, prevenind formarea calculilor din acidul uric.